Blink

Saga wordt uitgegeven door Blink, een jonge educatieve uitgeverij uit ‘s-Hertogenbosch, waarachter een groep ervaren leermiddelenmakers en onderwijsdeskundigen schuilgaat. Blink ontwikkelt vernieuwende, digitale lesmethodes waarbij het bereiken van de leerling het uitgangspunt is. Onze lesmethodes zijn erop gericht om leerlingen te prikkelen, nieuwsgierig te maken en vooral veel zelf te laten ervaren en ontdekken. Dit vanuit de wetenschap dat wanneer leerlingen zelf actief zijn, ze zich sneller ontwikkelen en ze ook de leerstof beter begrijpen en langer onthouden.

Blink is onder meer uitgever van de lesmethodes PLOT26 (Nederlands) en Wired (Engels) voor het voortgezet onderwijs.

Samen met docenten en leerlingen

Blink ontwikkelt alle lesmethodes samen met docenten en leerlingen van diverse partnerscholen. We voeren uitgebreide gesprekken, gaan achterin de klas zitten om lessen mee te maken en luisteren goed naar feedback, ideeën en tips van docenten en leerlingen. Co-creëren noemen we dat.

Blink in samenwerking met leerlingen

Ook voor Saga hebben we alle lessen in de praktijk meegemaakt op onze partnerscholen. We zien hoe leerlingen reageren, waar ze van op het puntje van hun stoel gaan zitten, hoe een les voor een docent werkt, maar ook wat er nog moet worden bijgeschaafd. Van het aanpassen van een tekstje, tot het omgooien van een hele les; we gaan er mee aan de slag totdat alles past bij de behoeftes en wensen van de docenten en leerlingen. Saga is daarom ook nooit ‘klaar’. Ook tussentijds passen wij nog punten aan als dit nodig is. Dat is het voordeel van een digitale methode.

Blink partnerschool worden?

Wil je als docent of school meewerken aan de ontwikkeling van Saga en een jaar lang gratis ons lesmateriaal proberen in de klas? Meld je dan aan als partnerschool. Neem contact op met de klantenservice van Blink om je aan te melden.

Aanmelden partnerschool

Op de hoogte blijven van Saga?